Растящата нужда на потребителя от гъвкавост в пространствените решения в дома е ключов фактор и тенденция на пазара на интериорни решения за дома. Освен за готвене и хранене, кухнята например вече се използва и за учене, гледане на телевизия, игри и почивка както в България, така и в повечето от развитите страни. От няколко години насам стаите в жилището изгубват това специално предназначение, което са имали до скоро и вече всяка от тях се използва с не една, а няколко различни функционалности.

Практично и изключително гъвкаво решение за всякакви пространства и дизайни на интериора е пуфът (или другото му име – барбарон). Той представлява голям “чувал” от текстил, пълен с полистиролни топчета (стиропор) или подобен пълнеж. Може да се срещне в различни рамери и с кройка в разнообразни форми. Най-добре познатият модел на кройка за пуфовете е тип „круша„. В J Point произвеждаме пуфове с висококачествен печат с форма „круша“ – в голям, малък вариант и с форма на табутерка. Продуктът е пример за анатомичен стол. Формата му се променя, в зависимост от това каква поза заема ползвателят му. Основната му функция е на стол, но има още голям брой приложения.

Първите пуфове възникват още през 1969. Оттогава този продукт придобива изключителна популярност както сред деца, така и при възрастни – пред телевизора, за видео игри, за четене на книги и комикси, и още много различни дейности не само вкъщи, а и в клуба, офиса, в зали за обучения, училища и университети – защото обзавеждането в учебните заведения е съществена част от процеса! 

Северна Америка е на първо място по дял от пазара на пуфове за 2017 година – там пуфовете заемат 66.22% от световния пазар. Европа е втора с 16.44%.

Барбароните могат да задоволят потребността на потребителя от каквато и да е мека мебел, тъй като са подвижни и могат да се използват както за стол, така и за канапе, фотьойл, табуретка, възглавница за пода, легло и т.н., а резултатът от това е увеличаване на популярността сред потребителите. Друг голям фактор са модерните градски домове, които вече са с малки размери и най-рационалното усвояване на пространството е от ценно значение за обитателите, така че барбароните, в зависимост от тяхната форма, могат да бъдат, освен съчетавани с различни други мебели, също и заместители на част от обичайното обзавеждане дома.

 

Подходящите и удобни за сядане мебели намират приложение не само в домовете. Те са подходящи също така и за учебни зали и пространства, училища, библиотеки, кабинети, тъй като позволяват на учениците и студентите да учат по-лесно, да запомнят повече, да имат енергия, повече сила, увереност и спокойствие в това, по което се готвят.

Всеки ден децата прекарват около 6 часа, седнали на чин, бюро и още твърди повърхности, които не заемат нормалните човешки пози, а тъкмо обратното Неподходящите места за сядане могат да въздействат на концентрацията на учениците. Освен това, младежите могат да развият заболявания на гръбнака и други здравословни проблеми, предизвикани от неправилна стойка в седнало положение. Барбароните могат да подобрят учебната среда, било то присъствено или онлайн, и то като по-добра бюджетна алтернатива на стандартните столове.

Пазарният дял сред пуфовете на тези за вътрешна употреба е водещ – около 78%. Меките кресла с променяща се форма са леки, лесни за почистване (пране), лесно могат да бъдат премествани, което е огромно тяхно предимство. Те са красиви, привличащи вниманието и подходящи за допълнение към луксозно обзаведен интериор.

Сегментът, който засяга барбароните за външна употреба, се очаква да се увеличава все повече. Освен това популярността на пуфовете в бизнес сектора се разширява, като предназначението им е подходящо за офиси,  хотели, зали.

 

J Point предлага изработка на рекламни барбарони с печат по ваш дизайн, с лого, цветове на бранда или рекламно изображение. Попитайте нашите търговци на office@j-point.net.

Глобалната пандемична обстановка, която COVID-19 предизвика през последната година, налага големи промени в ежедневието ни – увеличава се прекараното вкъщи свободно време, работим дистанционно – home office и почти всичко правим от дома си. Нуждата да го превърнем в по-удобно за разнообразни дейности и активности място, предизвиква увеличаване на  инвестираните от домакинството средства в интериор, обзавеждане, декорация на жилището. Това отваря нови възможности за пуфовете, в комбинация с всички техни предимства и характеристики, които споменахме. Следете за новите ни предложения на shop.jpoint.bg

Ако желаете да споделяме с вас още интересни статии от блога на J Point, оставете своя имейл във формата по-долу. Благодарим!

Защо барбароните са предпочитана мебел през 2021

Абонирахте се успешно! Благодарим!

Възникна грешка при опита да изпратим заявката. Моля, опитайте отново.

JPoint Blog ще използва данните за връзка с Вас и за да предостави най-новото първо на Вас!