7 причини да изберем външната реклама през 2021 година

Измина година, която преобърна представите ни за устойчивост на икономиката и това несъмнено се отрази на начина, по който бизнесът “изиграва картите си” както по отношение на присъствие, така и в рекламата. Живеем в ерата на технологиите и виртуалния живот, което насочи бизнесите към онлайн позиционирането, а ситуацията, която COVID-19 предизвика през 2020, засили още повече интереса на предприемачите към виртуалното пространство. 

Дали обаче това непременно означава, че бюджетът за реклама трябва да бъде разпределен единствено за онлайн такава? Това далеч не остава единственото място за реклама и в следващите редове ще обърнем внимание на 7 фактора, чрез които външната реклама би могла да се окаже силно средство за привличане на клиенти на вашия бизнес:

1. km = $

Така създалата се обстановка през 2020 г. накара хората вече малко по малко да започнат да прекарват повече време на открито. Икономическите промени пък наложиха на работещите да работят повече и дори на няколко различни места, така че те често пътуват с колата си или с градския транспорт. Във всички тези случаи – колкото повече километраж е навъртян, толкова повече той работи за бизнесите, инвестирали в реклама на билборди, спирки, калкани, флагове и тотеми, както, разбира се, и в качеството на тяхното принтиране, което JPoint гарантира.

2. Честотата на появяване не се заплаща допълнително

В сравнение с интернет рекламите, при които се налага да зададем определена честота на поява на рекламата, според която да заплатим, при външната реклама честотата е с неопределен “таван”. За всеки рекламодател е ясно, че само веднъж появила се, една реклама не би могла да въздайства достатъчно силно на потребителя, за да вземе решение да закупи. Необходими са минимум 3-4 импресии, а някои специалисти заявяват като добра средна честота – над 10 импресии! Е, външната реклама позволява толкова висока честота на показване, колкото пъти човек я види. Представете си, че през прозореца ви в гледката се включва и дадена спирка на градския транспорт – тогава рекламата на нея ще ви се появи толкова пъти през деня, колкото пъти погледнете през прозореца си. А за да въздейства възможно най-силно рекламата на хората, които са в непосредствена близост до нея, тя би се откроила най-вече с отличното си изпълнение. Реалистично качество и дълбочина на изображението са резултатите, които JPoint лесно постига, благодарение на високотехнологичното оборудване, с което разполага.

3. Без състезание за място под слънцето

Външната реклама има предимството да не се бори “чрез наддаване” с конкурентно съдържание, както се случва в социалните мрежи например. Бъдете сигурни, че ако е достатъчно впечатляваща, каквато можете да сътворите със съдействието на JPoint, външната реклама може в един момент да се превърне в емблематична за дадената локация и хората чрез нея да се ориентират за местоположението на всичко друго наоколо. Така освен, че не се състезавате с други бизнеси и брандове, то те даже ви помагат косвено. Сигурно е, че няма по-успешна реклама от тази, която е накарала хората да говорят за нея.

4. Добро позициониране

Хората обикновено харчат парите си по изградения маршрут, по който се движат ежедневно. Затова препоръката ние  освен да разположите външната си реклама на най-силните за тази цел локации, да помислите за това удобен ли е вашият бизнес за хората, които сте определили като ваша целева група. Голям човекопоток гарантират пътищата, свързващи един голям обект с друг, например квартали с бизнес центрове, а също и самите търговски обекти или жилищни комплекси. Доколко това е свързано със сферата на дейност на вашата компания, преценете сами. Това, което несъмнено трябва да съобразите в пряко обвързано с локацията за вашата външна реклама, е какви хора главно минават в близост. 

5. 24/7

Обективно погледнато, външната реклама “върви” денонощно, без да спира. В медиите такава продължителност е невъзможно да бъде постигната. Освен това, в телевизията рекламата ви може да се окаже в неправилния час или неточното предаване. А prime time на телевизиите, когато масата хора може да види рекламата ви, е кратък и, както можем да се досетим, изключително скъп отрязък от време. Така че – ако желаете да постигнете големи приходи за своята агенция за подбор на стажанти например, билбордът в ж.к. „Студентски град“ би бил с денонощна видимост, и то точно от вашата целева група.

6. Въздействие върху визуалната памет

Визуалната памет на хората позволява те да запазят подсъзнателно спомен за много неща, които виждат всекидневно, а мегаборд, тотем или облечена в реклама сграда със сигурност правят впечатление с внушителните си размери със сигурност. Имайте предвид, че при печата на широкоформатни реклами за високото качество на изображението, както и за да се избегнат разминавания в оразмеряването или евентуално пикселизиране на визията, основна роля играе предпечатната подготовка, която в JPoint се извършва от квалифицирани специалисти.

7. Стратегия във времето

Не забравяйте, че за да даде външната реклама резултати, стратегията за нея трябва да бъде изградена на дългосрочна база, като, разбира се, смяната на визуалното съдържание и посланието, в зависимост от кампаниите, които протичат в дадения момент, е препоръчително да бъдат променяни и тези, които не са актуални, да бъдат заменени с текущи. 

 

През 2021 година външната реклама предстои да продължи все повече да развива потенциала си, затова – колкото по-рано бъде инвестирано в нея, толкова по-скоро тя ще даде резултат. Проверете коя от нейните разновидности пасва най-добре на идеята и кампанията, която подготвяте, и разгледайте примери тук:

https://j-point.net/bg/j-point/produkti/vynshna-reklama

Ако желаете да споделяме с вас още интересни статии от блога на J Point, оставете своя имейл във формата по-долу. Благодарим!

7 причини да изберем външната реклама през 2021 година

Абонирахте се успешно! Благодарим!

Възникна грешка при опита да изпратим заявката. Моля, опитайте отново.

JPoint Blog ще използва данните за връзка с Вас и за да предостави най-новото първо на Вас!