IMG_7572

Иновативен подход и технологично развитие – това са две от най-големите движещи сили на широкоформатна печатница J Point. И тъй като минимум 90% от нашите клиенти са също бизнеси, ние осъзнаваме важността и влиянието, което решенията ни оказват на бизнеса в България чрез печатната му реклама.

 

Ето защо в политиката компанията са заложени инвестиции в иновативни за пазара услуги. С една от тях ви запознаваме именно сега.

Принт с релеф

Това е най-новата и единствена по рода си услуга за печат на широк формат в България. Тя представлява функция на наслагване на допълнителни слоеве мастило по време на печата, които създават релефно изображение. Функцията се нарича Touchstone и е дело на най-новата принт машина в J Point – Canon Arizona 2360 GTF. Машината е единствена по рода си в България, затова и функцията за релеф на печата е ексклузивна от нашата печатница към момента.

 

Технически особености

Както вече знаете, ефектът на релефното изображение се образува чрез наслагване на повече слоеве мастило на места. В зависимост от желанието на клиента и изображението, на места слоевете могат да достигнат до 50, като най-високата част на релефа би могла да бъде максимум 1 мм. За различните площи на визията, релефът може да бъде различен.

Още един плюс на технологията, който я прави изключително реалистична, това е, че обемът на мастило в релефа се създава от всички CMYK цветове, не само лак или бяло. Говорейки за лак – функцията не поддържа лак, тъй като той е достатъчно нереалистичен за релефно изображение.

Мастилата, с които Arizona работи, са различни от останалите на пазара – нови и по-флексабилни, позволяващи по-голямо огъване, без цялостта на принта да се наруши. Те имат по-добра адхезия, изображенията са по-ярки, с по-наситени цветове, дори когато основата не е бяла. Това дава възможност за допълнителни ефекти – например принт върху прозрачен плексиглас, който на места има релеф, а на места прозира.

 

Повърхностите

Повърхностите (или медиите), върху които може да се осъществи принт с релеф, са най-разнообразни, като единственото условие е дебелината на плоскостта да не надвишава 5 см. На снимките в статията можете да видите релефен принт върху канава, еталбонд (алуминий), плексиглас, пенокартон и много други.

Изключително лесна и удобна предпечатна подготовка

Говорим за иновации и няма как да пропуснем факта, че технологиите напредват до такава степен, че да могат да спестяват времето за ръчен труд. В тази връзка специално за функцията „Touch Stone“ Canon са изработили софтуер за бърза и лесна предпечатна подготовка на файла за принт. Този софтуер е напълно блезплатен и може да се прикрепи като плъгин към вашия Photoshop за работа през него. 

На програмата релефната част се визуализира като greyscale layer, като най-нискит еу части са по-светло сиви, а най-високите – най-тъмни.

След като изберете къде да добавите релеф и колко, програмата дава възможност да видите предварителна визуализация (preview) на това как ще изглежда изображението като краен вариант.

Свалете софтуера от този линк.

Приложение на релефния печат

  • Принтът с релеф е иделен за художници, които желаят да продават копия на свои картини, които да се доближават максимално до оригинала и всякакъв вид репродукции.
  • Фотографи – снимките на природен, ърбан пейзаж или портрети могат да придобият 3D ефект дори със съвсем малко релеф при печата.
  • Строителни фирми – за реалистични каталози на материали, облицовки, мазилки и други.
  • Реклама на бизнеса във всяка сфера – релефът е един огромен плюс във визията на печатната ви  реклама, тъй като той я откроява от останалите. 

В интервю, свързано с развитието на бизнеса в България нашите колеги споделиха:

– Какво ви накара да направите тази стъпка?

– Отговаряме на изискванията на клиентите – качество на печата, срок за изпълнение, гаранции и т.н. Като лидер в широкоформатния печат, трябва да поддържаме и повишаваме стандарта на услуги. Мотото ни е „води, не следвай“!

Вижте тук видео на машината за релефен печат, което събра над 64К гледания в Инстаграм:

Цените

Цената за принт с релеф се определя индивидуално за всеки проект, след като получим от вас готовия за принт файл. Това е така, тъй като освен площта за един слой печат, се добавят допълнителни слоеве – понякога на почти цялата площ, понякога – не, а също слоевете са на брой, колкото добавите в предпечат файла. В зависимост от количеството мастило, което ще се използва и времето, в което машината ще принтира, тя изчислява всичко след качване на готовия файл в софтуера.

Разберете повече на телефон 02/9521006, на мейл office@j-point.net или ни изпратете запитване във формата по-долу: 

J Point и официалния представител на Canon за България, Savanto, представиха на живо пред корпоративните си клиенти широкоформатната печатаща машина Canon Arizona 2360 GTF. Вижте снимки и видео от събитието ТУК.

Ако желаете да споделяме с вас още интересни статии от блога на J Point, оставете своя имейл във формата по-долу. Благодарим!

Принт с релеф – най-новата функция на широкоформатния печат в България

Абонирахте се успешно! Благодарим!

Възникна грешка при опита да изпратим заявката. Моля, опитайте отново.

JPoint Blog ще използва данните за връзка с Вас и за да предостави най-новото първо на Вас!