Още за външната реклама: Увеличете обхвата на бранда с 5 ползи от нея

В днешния ритъм на развитие на информационните технологии и виртуалния свят, бизнесът все по-често фокусира усилията си в онлайн реклама. Формите и методите на традиционната реклама обаче не биват подминавани от компаниите-рекламодатели и, разбира се, няма индикации да бъдат напълно изместени от новите такива. Те продължават да са неизменна част от всяка добре планирана маркетинг стратегия. Защо е така, кои са най-често срещаните елементи на външната реклама, променя ли се позиционирането спрямо сезона и как? В следващите редове ще се постараем да дадем отговори на тези и още въпроси.

От билбордове и постери, през брандирани витрини, светещи надписи, калкани, оградни винили и мрежи, флагове и тенти… до спасителни постове! Това е само малка част от всички видове продукти и конструкции, често използвани и подходящи за външна реклама.

Каква е тяхната роля, по какво се различават едни от други и как да изберем правилното позициониране на бранда си в тази своеобразна рекламна „джунгла“ навън? Всеки един елемент на външна реклама е обособен като форма и размер посредством локация, заобикаляща среда, човекопоток и друго практическо предназначение, при наличие на възможност за такова. Например – билбордовете са външно приспособление единствено за реклама, докато от друга страна, тентите и спасителните постове – това са външни конструкции с определена функция в обществена или частна полза, чиито площи могат да се използват и за реклама. 

В частност при избора на позициониране на външната реклама на вашия бизнес влияние оказва и същина на бизнеса – основната му дейност, основните продукти или услуги. Те могат да бъдат до голяма степен съобразени с локацията, на която се поставя рекламната визия – до какви обекти и центрове е непосредствено разположена, колко близо могат да бъдат открити всъщност вашите продукт или услуга до позицията на рекламата ви и каква част от вашата целева аудитория ще покрие мястото спрямо хората, които минават през него.

 

1. Едно голямо предимство на външната реклама е изключително широкият обхват, който голяма част от позициите ѝ дават на бизнеса ви. Голяма и разнообразна аудитория, неизмерим брой „импресии“ и честа повторяемост, в зависимост от честотата на преминаване на даден човек през едно и също място. Brand awareness – това е един от важните таргети на бизнеса, които могат да се постигнат лесно чрез външна реклама.

2. Позициите за външна реклама могат да предизвикат изключителна креативност у създателите на рекламните визии. Благодарение на разнообразието от интересни ърбан елементи, изработени от човека конструкции и дори природни образувания, в съчетание с визията, рекламата на бранда може да надмине всякакви граници във визуалното си представяне. 

 

3. За разлика от други реклами, които могат да бъдат блокирани и рекламодателят никога повече да не се появи за даден потребител онлайн, външната реклама има непрекъснат контакт с минувача. Това дава преимущество на бранда ви дълго време да остане top-of-mind, или иначе казано – да присъства продължително време подсъзнателно в мислите.

 

4. Външната реклама позволява прецизно таргетиране по географска ширина. Елементите и конструкциите, пригодени и подходящи за външна реклама са навсякъде – в града, по магистралата, в селските райони, в планината или на плажа. Сега е по-лесно от всякога да разположите рекламата си точно там, където прогнозирате тя да има най-голям успех.

 

5. Външната реклама обхваща и дигиталното присъствие на бранда – чрез нея и средствата за пренасочване от реална към дигитална среда, например QR кодове, хаштагове и други, изключително успешно можете да промотирате онлайн каналите на бизнеса си, независимо дали това са канали за продажби или за имидж и по-голяма публичност на бранда в онлайн пространството.

 

Лято е, а през лятото всички сме навън. Възползвайте се от благоприятните за външна реклама климатични условия през най-топлия сезон и позиционирайте бранда си навън. А ние ще проявим вашата рекламна визия с възможно най-реалистичните, качествени и точни цветове на принта.

Свържете се с нас за изработката на продукт за външна реклама на тел. 070030035 или на мейл адрес office@j-point.net.

За бърза връзка с нас можете също така да използвате и формата по-долу:

Ако желаете да споделяме с вас още интересни статии от блога на J Point, оставете своя имейл във формата по-долу. 

Още за външната реклама: Увеличете обхвата на бранда с 5 ползи от нея

Абонирахте се успешно! Благодарим!

Възникна грешка при опита да изпратим заявката. Моля, опитайте отново.

JPoint Blog ще използва данните за връзка с Вас и за да предостави най-новото първо на Вас!